Dikte van embossed folie

Dikte van embossed folie

Bij embossed folies kan men eigenlijk niet spreken over één getal voor de dikte, in tegenstelling tot de “gladde” folies die we veelal gewend zijn in de kappersbranche en in tegenstelling wat een aantal  leveranciers hierover communiceren.

Embossed folie is een folie met structuur of ook wel reliëf genoemd. Dit is een extra proces t.o.v. de “gladde” folies.

De basis van embossed folie is een gladde folie en heeft een bepaalde productdikte. Door de embossed structuur/relief ontstaat een andere gevoelsdikte, die hoger ligt.

De nieuwe Procare pop up folie sheets embossed (13 x 28 cm) hebben een productdikte van 13 micron (ook wel uitgedrukt in mu, mμ, my) maar met een gevoelsdikte van ca. 14-15 micron.

Waarom staat er geen dikte op onze verpakking en bij sommige leveranciers wel?

Juist om verwarring te voorkomen. Al tientallen jaren is de kappersbranche alleen gewend geweest aan “gladde” folies met een aangegeven dikte in micron. Embossed folies zijn pas sinds enkele jaren bekend in de kappersbranche, maar kan dus niet 1 op 1 vergeleken worden met de dikte van “gladde"  folies.

Als wij 13 micron op de verpakking zouden zetten, dan is de gedachte (t.o.v. gladde folies) al heel snel  “Dat is dunner dan ik nu gebruik, ik heb nu 14 of 15 micron.” Of juist het tegenovergestelde.

Als wij 15 micron op de verpakking zouden zetten, dan zou dat niet waar zijn. Het product zelf is namelijk 13 micron.  

Ik gebruik nu embossed folies van een andere leverancier, daar staat 15 micron op de verpakking.
Kloppen die gegevens dan wel?

Daar kunnen we logischerwijs niet een pasklaar antwoord op geven. Daar kan men over discussiëren en van mening verschillen.
Om de productdikte van folie te weten van folie is door te meten. 

Daarbij kennen wij niet alle embossed folies van de diverse leveranciers en merken.
Uit onderzoek in de markt kunnen we wel aangeven dat de meeste aangeboden embossed folies een productdikte hebben van 12/13 micron.

Wellicht ook handig om te weten is dat elke leverancier zo goed als vrij is om zelf te bepalen wat men op een verpakking gedrukt wilt hebben.

Waarom worden er op de verpakkingen van embossed folies dan geen 2 getallen gemeld?

Dat zouden wij ook het liefst willen, maar dat heeft enerzijds te maken met  het Internationale Stelsel van Eenheden (SI-stelsel) ; de wettelijke standaard in de Europese Unie. Anderzijds heeft dat te maken met de eerder genoemde gevoelsdikte;  gevoel is logischerwijs geen officiële maateenheid.

Waarom zijn de nieuwe Procare pop up folie sheets embossed (13 x 28 cm) standaard voordeliger (*) dan de adviesverkoopprijs van de meeste andere leveranciers/merken?

Bij een aantal leveranciers/merken zijn de embossed folies het hoofdproduct wat ze aanbieden.
Procare heeft meerdere colortools in het assortiment en kan hierdoor breder de markt veel breder bedienen.

Procare embossed folies zijn alleen leverbaar in de kleur zilver en niet in allerlei kostenverhogende kleurtjes, printjes etc.

Daarbij heeft Procare een aantal unieke producten in het assortiment, zoals wereldwijd de enige automatische foliedispenser en folierollen op een lengte van 500 meter en een dikte van 18 micron.

(*uitgezonderd individuele promoties, kortingen etc. o.b.v. prijzen Q3 2020)

© 2010 - 2023 Hairfoil Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel